fbpx

Samiti i “Ekonomist”, në fokus marrja e datës në tetor për nisjen e negociatave të RMV-së me BE-në (VIDEO)

Në Shkup është duke u mbajtur Samiti njëditor i “Ekonomist” – fuqizimi i momentumit për integrim evropian, transmeton Portalb.mk.

Samiti i "Ekonomist"
Samiti i “Ekonomist”

Në fjalimet e rastit është shprehur thirrje dhe optimizëm që Bashkimi Evropian (BE) të japë datë për nisjen e negociatave për Republikën e Maqedonisë së Veriut (RMV) dhe Shqipërinë.

Në kuadër të Samitit, fjalim kanë mbajtur kryeministri i RMV-së, Zoran Zaev, ish ndihmësi sekretari shtetëror për Evropë dhe EuroaziVes Miçel, ish kryeministri i Greqisë, Aleksis Cipras, ish presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Shulc dhe zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani.

Kryeministri Zoran Zaev
Kryeministri Zoran Zaev
Ish ndihmësi sekretari shtetëror për Evropë dhe Euroazi, Ves Miçel
Ish ndihmësi sekretari shtetëror për Evropë dhe Euroazi, Ves Miçel
Ish presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Shulc
Ish presidenti i Parlamentit Evropian, Martin Shulc
Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani
Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani
Ish kryeministri i Greqisë, Aleksis Cipras
Ish kryeministri i Greqisë, Aleksis Cipras

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button