fbpx

Ferma më e madhe në botë do të gjendet në kulmin e objektit në Paris (VIDEO)

Vitin e ardhshëm në Paris do të hapet ferma më e madhë urbane në kulm. Sipërfaqja do të jetë sa dy fusha futbolli.

Çdo ditë do të furnizon vendin me pemë dhe perime të freskëta. Bimët do të jenë vertikale që të shfrytëzohet hapësira më shumë.

Me fermat urbane do të zvogëlohen shpenzimet për transportin e ushqimit dhe do të zvogëlohet emetimi i dioksidit të karbonit.

Në fermë nuk do të shfrytëzohen pesticide dhe do të shfrytëzohen më së paku ujë. Vizitorët do të mund të blejnë produkte dhe t’i përgatitin në restorantin afër.

Në Paris planifikohet deri në vitin 2020 të mbulohet me hapësira të gjelbërta rreth 100 hektarë sipërfaqe urbane.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button