fbpx

Çka e bën të veçantë modelin e ri të veturës Hundai (FOTO)

Në Korenë e Jugut doli në shitje modeli i parë i automobilit që është i mbuluar me panele solare. Automobili Sonata Hybrid ka teknologji të tillë që e përmirëson efikasitetin e lëndës djegës dhe e zvogëlon emetimin e dioksidit të karbonit.

Momentalisht ky model i ri i Hyndai gjendet vetëm ne tregun korean, por së shpejti do të gjendet edhe në tregun amerikan, dhe varësisht nga suksesi pastaj do të shtrihet edhe në tregun evropian.

Kompania Hyundai presin se këto panelet solare mbi veturë do të mbushin çdo ditë nga 30% deri 60% të baterisë me energji solare.

Ky nuk duket ndonjë zhvillim i madhë, por sinjalizon se panelet solare kanë aftësi të madhe në përmirësimin e efikasiteti energjetik në automobilat hibride.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button