fbpx

Zaev: Rasti “Reket” le të udhëhiqet nga një prokuror nga opozita, por të marrin përsipër edhe ekipin dhe rastet e PSP-së

Kryeministri Zoran Zaev në një intervistë për Sitel dha dy propozime për opozitën për Ligjin për Prokurorinë Publike.

Të dy përfshijnë zgjedhjen e një prokurori me propozimin e opozitës. E para përcakton se kjo prokurori do të marrë përsipër të gjitha çështjet, të gjithë prokurorët dhe punonjësit e PSP-së dhe do të jetë përgjegjëse për të gjitha çështjet e korrupsionit të lartë, përfshirë edhe rastin “Reket”.

Së dyti, për aq kohë sa opozita refuzon të marrë përsipër skuadrën, është e parashikuar që prokurorët e PSP-së të kthehen në zyrat e prokurorisë amë dhe Prokurori i Përgjithshëm Joveski t’i shpërndajë rastet nga PSP. Megjithatë, zgjedhja e një prokurori me propozimin e opozitës, duhet të nënkuptojë gjithashtu edhe pëlqimin e qeverisë për propozimin.

“Ne me siguri nuk do të votojmë që të jenë Gruevski, Pançevski, Zvrlevski, Jovan Ilievski, ne do të kërkojmë të jemi profesionisti i padiskutueshëm”, thotë Zaev.

Ai gjithashtu ka folur për mundësinë e zgjedhjeve dhe pritjet për marrjen e një date për negociata.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close