fbpx

Ndër 200 aeroportet më të ngarkuara, 11 në Ballkanin Perëndimor. Tirana e Prishtina, jashtë liste

Një total prej 11 aeroporteve në ish-Jugosllavi janë renditur në mesin e 200 më të ngarkuarve në botë gjatë gjysmës së parë të këtij viti, sipas agjencisë, shkruan Tesheshi.

Aeroporti i Beogradit “Nikolla Tesla” u rendit në vendin e 94 në listë si më i ngarkuari me 2.612.981 pasagjerë, 27.879 nisje dhe 8.786 ton ngarkesë të mbartur midis janarit dhe qershorit, sipas të dhënave nga Këshilli Ndërkombëtar i Aeroportit (ACI), duke iu referuar portalit EX -Yu News e Aviacionit.

Aeroporti i Zagrebit zuri vendin e 116-të me 1.529,281 pasagjerë, 19.206 nisje dhe 4.069 tonë ngarkesë.

Aeroporti i Splitit vazhdoi të përmirësojë pozicionin e tij midis aeroporteve evropiane, duke u bërë aeroporti i 131-të më i ngarkuar në kontinent në gjysmën e parë të vitit.

Ata u pasuan nga Dubrovniku (134), Shkupi (135-ta), Prishtina (136-ta), Ljubljana (146-ta), Podgorica (166-ta), Sarajevo (173-ta), Tivat (175-ta) dhe Zadar (184). . vend.

Nga qytetet më të mëdha evropiane, Sarajeva ka trafikun më të vogël të pasagjerëve, ndërsa Londra, Paris, Amsterdam, Frankfurt dhe Madrid janë më të ngarkuarit në kontinent.

Edhe pse në të 11 aeroportet në ish-Jugosllavi, numri i pasagjerëve u rrit në 200 të parët në Evropë gjatë gjysmës së parë të vitit në krahasim me një vit më parë, të gjithë regjistruan një rënie të vëllimit të ngarkesave të përpunuara, me përjashtim të kryeqytetit të Maqedonisë së Veriut, Shkup.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button