fbpx

Lëvizja BESA: Të fiksohet data për zgjedhje të parakohshme parlamentare

Lëvizja BESA kërkon të fiksohet data e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, dhe në ndërkohë të ulet në tavolinë për rekomandimet e KE-së, njofton Portalb.mk.

“Lëvizja Besa ka shumë vërejtje për mos implementimin e marrëveshjes me Qeverinë gjatë ndryshimeve kushtetuese si dhe me propozim ligjin për prokurorinë publike dhe për propozim ligjin e regjistrimit të popullsisë. Ne jemi të gatshëm të japim kontributin tonë për të zhbllokuar procesin reformues, mirëpo paraprakisht kërkojmë nga Qeveria aktuale që të fiksojmë datën e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe deri në mbajtjen e zgjedhjeve jemi të gatshëm të ulemi dhe të japim zgjidhjet më të mira që do ishin konform rekomandimeve të Komisionit Evropian”, tha në konferencë për shtyp sekretarit gjeneral i Lëvizjes BESA, Arjanit Hoxha.

Sipas tyre, Maqedonia e Veriut tashmë ndodhet në një udhëkryq të ri, i cili, siç thonë ata, po vë në pikëpyetje ardhmërinë evropiane të vendit.

“Qeveria aktuale përmes politikave të saj të gabuara, po kthen vendin shumë prapa në rrugën e anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Skandali me rastin “Zhvatja”, ka dëmtuar rëndë kredibilitetin e Prokurorisë Publike Speciale, rastet e pazgjidhura me eksponentët qeveritar që dëgjoheshin në disa audio incizime, si dhe mos marrja e ftesës për fillimin e negociatave me BE para se të ndodhin këto skandale të njëpasnjëshme, përfundimisht nxorën në pah dobësitë e shumicës parlamentare, e cila po dëshmon se nuk ka kapacitet por edhe kredibilitet politik që të udhëheqë me këtë shtet”, tha Hoxha.

Lëvizja BESA është e bindur se tetori nuk do sjellë asnjë ndryshim rreth datës për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian, dhe se ky muaj, sipas tyre është vetëm blerje kohe nga ana e qeverisë aktuale.

“Ne si parti opozitare, duke dashur që të dëshmojmë para opinionit publik, po zgjatim dorën e bashkëpunimit duke kërkuar nga shumica parlamentare fiksimin e datës për zgjedhjet e parakohshme parlamentare, ndërsa deri në mbajtjen e tyre të implementojmë marrëveshjen nga ndryshimet kushtetuese, të sjellim ligjin për prokurorinë publike dhe të dakordojmë që regjistrimi i popullsisë të jetë i karakterit statistikor ndërsa të drejtat politike të bashkësive etnike të rregullohen me regjistrin për menaxhim elektronik në kuadër të Ministrisë së Informatikës dhe Administratës Publike”, thonë nga Lëvizja BESA.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button