fbpx

Norvegjia e ka ratifikuar Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO

Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov i është falënderuar Norvegjisë për ratifikimin e Protokollit për aderim të Maqedonisë së Veriut në NATO.


Në Tuiter ai ka dërguar falënderim deri te Parlamenti i Norvegjisë, ndërsa ministrin norvegjez për punë të jashtme Erkisen Soreide e porosit se e pret për vizitë në Shkup këtë muaj.

Soreide para kësaj në Tuiter të MPJ-së së Norvegjisë njoftoi se Parlamenti i Norvegjisë e ka ratifikuar protokollin për anëtarësim të vendit në NATO.

“Hap i rëndëishëm për sigurinë dhe stabilitetin në rajon dhe më gjerë. Në pritje ta shohim Maqedoninë e Veriut si fqinj të Norvegjisë në tavolinën e Këshillit Veriatlantik”, ka shkruar ai në Tuiter.

Ndryshe, protokolli për anëtarësim në NATO është nënshkruar më 6 shkurt në Bruksel, pas zgjidhjes së kontestit me Greqinë për ndryshimin e emrit dhe nënshkrimin e Marrëveshjes së Prespës. Pasi të gjitha vendet anëtare të NATO-s ta ratifikojnë Protokollin në Kuvendet e tyre, Maqedonia e Veriut do të bëhet anëtarja e 30 e NATO-s.

LISTA E VENDEVE QË DERI MË TANI E KANË RATIFIKUAR PROTOKOLIN

 1. Bullgaria e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO
 2. Greqia e ratifikoi protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO
 3. Sllovenia e ratifikoi Protokollin për anëtarësim të Maqedonisë në NATO
 4. Shqipëria e ratifikoi Protokollin e Maqedonisë së Veriut, me një minutë heshtje e filloi seancën (VIDEO)
 5. Kroacia e ka miratuar Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO
 6. Mali i Zi e ratifikoi Protokollin për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO
 7. Rumania e nënshkroi Protokolin për anëtarësim të RMV-së në NATO, nesër do ta nënshkruajë Lituania
 8. Lituania e nënshkroi Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO
 9. Danimarka e ratifikoi Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO
 10. Sllovakia e ratifikoi Protokollin për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO
 11. Polonia e ratifikoi Protokollin për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO
Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close