Të hash akullore në mëngjes, të bën më të zgjuar: Kështu thotë shkenca

 

Kujt do t’ja kishte marrë mendja; akullorja nuk është aq ‘armike’ sa mund t’a kishim menduar..

Sipas një studimi të hash akullore për mëngjes, mund t’ju bëjë të zgjuar. Po, po e lexuat mirë Akullorja ju bën më të zgjuar, shkruan Bordo.al.

Kërkimet gjatë një studimi në Japoni kanë zbuluar se pjesmarrësit që konsumonin akullore në mëngjes, shfaqnin reagime më të mira dhe ishin në gjendje të përpunonin informacione më me efikasitet sesa ata që nuk kishin shijuar kremin e ëmbël në kaush për mëngjes.

Studimi i botuar fillimisht nga profesori i Universitetit të Kyorin, Yoshihiko Koga, sugjeron që shijimi i një luge akullore në momentin  kur zgjohen, ndryshon nivelin tuaj të vigjilencës, dhe ju jep  një çlirim mendor. Gjithashtu hulumtuesit e lidhin konsumimin e këtij ‘ushqimi’ me uljen e irritemet mendore, që do të thotë se ju bën më pak të çuditshëm.

Studimi, i botuar fillimisht nga profesori i Universitetit të sugjeron që kënaqja në një lugë akullore, në momentin që zgjoheni, ndryshon nivelin tuaj të vigjilencës dhe ju jep një “ngritje mendore”. Ata gjithashtu i akorduan akullore me uljen e “acarimit mendor”, të cilin ne mendojmë se përkthehet në “ju bën më pak të çuditshëm”; shkencëtarët, ne nuk jemi.

Koga zbuloi rezultate të ngjashme kur u dha pjesëmarrësve një gotë të ftohtë uji, por në një gotë me akullore nivelet e stimulitmit mendor ishin edhe më të larta.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button