fbpx

Hëna e vizatuar

Akrepat e orës i prekin numrat
sikur hajni i natës gjinjtë e tu

`i degëz rrëzuar qiellit mbi dritare

rigon një shi i pandjenjë i trisht
apo vetëm sytë e mi pikojnë lot
e kujtimi gur në zemër

pemët bri udhës eshtra të vjetër
kroi në kopsht derdh gjakun tim
hëna e verdhë siluetë mbi avlli
prekur ca me bisht kalit të coftë
veç kaq për ta imituar pikason

prej puplës së gjelit ndez agun

me vijë loti dhe pagjumësie në sy
me lule të zezë dhembjes në gji`.

Autor: Nexhat Halimi

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button