Shufra gjalpi kikiriku

Këto copa gjalpë kikiriku shijojnë njëlloj sikur të shijoni filxhanë me gjalpë kikiriku.

Përbërësit
1 filxhan margarinë (ose gjalpë, i shkrirë)
2 gota thërrime buke (të bërë nga gruri i plotë)
2 gota sheqer (industrial)
1 filxhan gjalpë kikiriku (dhe 4 lugë gjelle)
1 e gjysmë gota çokollatë (copa, gjysmë të ëmbla)

Përgatitja
1
Në një tas mesatar, përziejmë së bashku gjalpin ose margarinën, thërrimet e bukës, sheqerin pluhur dhe 1 filxhan gjalpë kikiriku derisa të përzihen mirë. Shtypini në mënyrë të barabartë në pjesën e poshtme të një tigani të palyer me yndyrë.
2
Në një tas metalik mbi ujin që vlon, ose në mikrovalë, shkrini copat e çokollatës me gjalpin e kikirikut, duke i trazuar herë pas here derisa të bëhet një masë homogjene e butë.
3
Shpërndajeni mbi koren e përgatitur. Lëreni të ftohet në frigorifer për të paktën një orë para se ta prisni në katrorë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button