fbpx

Agjencia Europiane, foto nga liqeni i akullt në Mars

Agjencia Hapsinore Europiane, ESA, ka shpërndarë fotot e një krateri në Mars që është i mbushur me akull gjatë gjithë vitit, informon Top Channel.

ESA ka konfirmuar se bëhet fjalë për një bllok akulli, jo bore. 82 kilometra të gjatë dhe dy kilometra të thellë.

Akulli ndodhet në polin verior të planetit, dhe akulli mund t’u shërbejë kolonizatorëve të ardhshëm për karburant, përveçse mund të ketë mbetje interesante në brendësi.

Fotoja që u mor nga kamera HRSC e vendosur në një satelit që është hedhur 15 vite më parë.

Krateri quhet Korolev, në nder të inxhinierit sovjetik, Sergeji Korolev.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button