fbpx

Agjencia Evropiane për Ambient Jetësor: Maqedonia është vendi më i ndotur në Evropë

Me ndotjen dhjetë herë më të lartë se niveli i lejuar, Maqedonia është shteti më i ndotur në Evropë, tregojnë të dhënat e Agjencisë Evropiane për Ambient Jetësor, njofton EuroNews, transmeton Portalb.mk.

Trafiku i dendur dhe përdorimi i drurëve dhe mjeteve tjera për ngrohje shkaktojnë rritje të rrezikshme të ndotjes së ajrit, për këtë shkak shumica e njerëzve gjithnjë e më shumë kërkojnë ndihmë mjekësore.

Qeveria e Maqedonisë ka vendosur qëllim ambicioz që të përmirësohet kualiteti i ajrit për 50 për qind në dy vitet e ardhshme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button