fbpx

Aksion për pastrim në Komunën e Çairit

Për herë të tretë Komuna e Çairit, Ndërmarrja Publike “Higjiena Komunale” dhe Ndërmarrja Publike “Parqet dhe gjelbërimet” janë mobilizuar për të ngritur nivelin e pastërtisë publike në territorin e Komunës së Çairit, kësaj rradhe në prag të festës së Kurban Bajramit dhe fillimit të vitit të ri shkollor.

Sot, Kryetari i Komunës së Çairit Visar Ganiu sëbashku me drejtorin e NP “Higjiena Komunale” Abdusamed Shabani dhe përfaqësues të NP “Parqet dhe gjelbërimet” inspektuan në terren punën e shkëlqyeshme të 60 punëtorëve të NP “Higjiena Komunale”, 50 të NP “Parqet dhe gjelbërimet” dhe 40 punëtorëve të angazhuar të Komunës së Çairit, të cilët nga dita E Enjte (16.08.2018) me makinerinë e nevojshme të pastrimit po vërshojnë territorin e Komunës sonë për atmosferë festive në ambient më të pastër. Aksioni do të zgjasë deri ditën E Hënë (20.08.2018).

Ky aksion në rradhë të parë ka parasysh pastrimin e pikave kritike ku krijohen deponi mbeturinash siç janë këto lokacione: Teqja në Dyqanxhik, Kurshumli Han, ish hapësira e Higjienës Komunale, lagja Topanë, hapësira afër SH.F. “Kongresi i Manastirit, si dhe deponitë e krijuara në Çarshinë e Vjetër dhe përgjatë rrugës së njohur si Rruga e Plastikave. Poashtu institucionet apelojnë deri te të gjithë personat fizik dhe juridik që të mos bëjnë ndotjen e ambientit jetësor pasi do të shqiptohen dënime rigoroze pas monitorimit që do të bëjnë eko patrolat.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close