fbpx

Katalonia nuk arrin ta zgjedh presidentin

Deputetët e Katalonisë nuk arritën ta zgjedhin presidentin e rajonit në seancën e sotme, ku kandidati, Quim Torra, nuk arriti të fitojë shumicën e nevojshme prej 68 votash në raundin e parë të votimit.

Mediat lokale raportojnë se për zgjedhjen e presidentit ka mbetur edhe një mundësi për të hënën për zgjedhjen e presidentit dhe formimin e qeverisë, në të kundërtën do të thirren zgjedhje të reja. Lideri i Katalonisë, Carles Puigdemont ditë më parë ka njoftuar nga Gjermania se heq dorë nga synimi i rizgjedhjes president i Katalonisë dhe përzgjodhi Quim Torra, si pasardhës i tij.

“Grupi ynë propozon deputetin katalanas, Quim Torra në drejtimin e presidencës së Katalonisë, një rajon i pasur në veri-lindje të Spanjës”, u shpreh Puigdemont në një regjistrim video.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button