fbpx

Vajza, e dini se sa kohë rezistojnë produktet kozmetike?

Sa herë mund të keni dëgjuar ndonjë shoqe të thotë:” Këtë laps e kam blerë para një viti? Shumë herë apo jo, madje në vend të shoqes, kjo mund të jeni dhe ju. Në këtë artikull ne do t’ju sjellim një listë të gjatë të produkteve kozmetiki dhe kojën që ato mund të rezistojnë, shkruan Bordo.al. 

• Rimeli ruhet nga 3 deri në 4 muaj.

• Lapsat, lapsat e syve dhe i kuqi i buzëve ruhen nga 9 deri në 12 muaj.

• Fondatina e lëngshëm apo në krem nuk mund të mbahen më shumë se 7 deri në 10 muaj.

• Ndërsa, fondatina në pluhur kanë një jetëgjatësi prej 2 vjetësh.

Kremërat

• Një krem hidratues me tubetë ruhet rreth 1 vit.

• Një krem hidratues në kuti nuk mund të ruhet më shumë se 6 deri në 10 muaj.

• Një krem për mbrojtje nga dielli apo një krem hidratues me FPS: ruhet deri në 1 vit. Në rast se nuk ekspozohet së tepërmi në diell, mund të mbahet edhe më gjatë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button