fbpx

Qeveria e Maqedonisë do të ndërtojë ndërtesë të re për Arkivin Shtetëror

Qeveria e Maqedonisë në seancën e sotme ka vendosur që të ndërtojë ndërtesë të re për nevojat e Arkivit Shtetëror, njofton Portalb.mk.

“Do të ndërtojmë objekt të ri, sipas standardeve siç duhet të duhet një objekt për ruajtjen e materialeve arkivore”, informoi shkurt zëdhënësi i Qeverisë, Mile Boshnjakovski.

Ai ka theksuar se në ndërkohë ka filluar edhe sanimi i ndërtesës ekzistuese të Arkivit, një, e cila është pjesë e projektit “Shkupi 2014”, që në periudhën e kaluar ka qenë e dëmtuar dhe me këtë janë rrezikuar edhe dokumentet arkivore.

Ky vendim është për zgjidhje afatgjate të problemit me kushtet e hapësirave për punë në Arkiv, i cili ndodhej në objektin e Muzeut Arkeologjik. Kjo ndërtesë kishte probleme kur kishte reshje të shiut, gjegjësisht pikonte në shumë hapësira.

Arkivi Shtetëror në objektin e dëmtuar që ka kushtuar 42 milionë euro është vendosur përpara dy viteve.`

70 milionë dokumente të Arkivit të Maqedonisë të rrezikuara nga uji që ka vërshuar objektin (VIDEO)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button