fbpx

“Gostivari im sot”

Një urim vjen nga rrugët bosh të qytetit!
Po boshatiset qyteti,po shuhen pranverat e lumtura,po vdesim dalëngadalë!
Trishtuese!-Fenomeni migrim po thyen çdo normë!Krim në masë!Kush hesht e falt Zoti sepse vetëm ai mund të mëshirojë në heshtje të tilla!
A ka fund kjo masakërr?-Edhe sa do të vijojë me ikjen masive të të rinjëve!
Po shuhen ditëlindjet!
Qyteti po vdes.
Njerëzit dalin më pak,dyert mbyllën më herët dhe hapën shumë rrallë!
Gjithmonë lamtumirat janë me dhimbje,Por lamtumira ndaj qytetit është trishtuese!
Të rinjë pa punë,prinder që nuk menaxhojnë dot të ardhurat!Qytetit i kanë ngelur pleqtë hijërëndë që ju ka ngelur vetëm krenaria e gjakut sepse shteti ju ka konfiskuar çdo gjë!
Kaq bosh,Kaq vetëm dhe kaq dhimbshem!
Po shuhemi,Po vdesim!
A ka fund ky krim!-Në qytetin e çoroditur takoj shumë njërëz gjakftohtë dhe shpresëhumbur pa përshëndetje!-Deftimi i parë i bisedës po largohem nga ky vend në destinim të Europës për të siguruar kafshatën e bukës!
Po vallë a kapëedihet ajo kafshatë?-Sepse është i bukur GOSTIVARI!
Pyetje që përgjigje kanë vetë braktisjen!
Braktisjen e një qyteti që i është humbur ardhmëria!
Tek kaloj nëpër rrugët e lagjes shiqoj fëmijet që qeshin dhe luajnë!Me vjen që të ju drejtohem mos e lëshoni vendin!-Mirëpo nuk mundem!
Nuk mundem!
Nuk mundem!
Është i bukur Gostivari nuk e meriton të vdesë kështu dalëngadalë!
Të vdes puthja e nënës dhe të mungoj përqafimi babait!-Alarm trishtimi po vdesim!Stagnoj rrugëve nuk shiqoj kalimtar,qëndroj i ulur mendoj nuk takoj udhëtar që të krijon bindjen të qëndrosh këtu!
Hesht mirëpo vetë më konfirmojnë përgjigjen!-Po largohemi!-Po drejtohemi në destinim të Europës.Ka marrë fund çdo gjë!-GOSTIVARI po vdes!

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button