Reformat dhe motivi në Maqedoni

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. Shkrim i mire por fatkeqsisht, me nje numer te madh gabimesh ortografike qe nuk falen. Pervec kesaj, pjesa p[ermbajtesore e fenomenit te trajtuar nuik eshte prekur sa duhet dhe nuk reflekton sugjerime konkrete rreth ceshtjes ne fjale. Si duket autori i shkrimit, fenomenin ne fjale e shikon nga kendveshtrimi i egos se tij/saj, pa mos marr parasysh gjendjen reale ne te cilen ndodhet arsimi ne ditet e sodit. Shpeshkere, neve qe i lexojme mendimet ndermjet rrjeshtave, lehte kuptojme qe detajet e shprehura vinje si rezultat i paaftesise se soditjes se vetvetes ne rradhe te pare, dhe korrigjimit te egos tone. Nuk mund te flet per arsim dhe per reforma ne te, njerez te cilet kane kaluar shkallet nga kater a pese menjehere, qe kane malteraurar nxenes te mire ne shkolle fillore apo te mesme, per shkak te kapricove te tija/saja dogmatike, qe ja une jam i. e verteti, lenda ime eshte mbi te gjitha. Jane keto kocepte jopedagogjike, qe per baze nuk kane fleksibilitetin e mendimit dhe veprimeve qe i kane trajtuar madje psikologet dhe pedagoget me te famshem si Piaget e te tjere. Aq me teper, nxenesi nuk dihet shikuar si vitktime nga ana e pedagodut por perkudrazi si brum me te cilin bejme buken tone te prditshme, nga i cili do te perfitoje shoqeria. Per te arritur kulminacioni, per fenomente ne fjale nuk mund te flasin persona qe per shkak te komplekseve provinciale dhe kasabeske, ne pleqeri jane shendruar sa cel e mshel sytete, ne profesor universiteti, per te ngjie sic thot populli edhe ne kete nivell, kafshaten dhe te tregojne veten sa te medhenje jane. Nje fakt, harrojne faktin se jane objekt grotrsk i perqeshjes dhe tristhimit. Sikur t’i tregohen historira te ketilla popujve oksidental, do te qeshseshin me lote, ngase ato nuk e kuptojne konceptin e kafshates qe bota e civilizuar nuk e gelltit fare!

    Fatkeqsisht, keshtu jane punet ne kasabane e universiteteve.
    Te kerkojme shpetim se bashku per largimin e se keqes qe per kapricot individuale, demton shoqerine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *