fbpx

Danimarka miraton ligj për të mos pranuar refugjatët

Danimarka ka miratuar një ligj për të mos marrë 1.500 refugjatët që duhet të pranojë gjatë viteve 2016-2018 për shkak të kuotës së Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB), transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas ligjit të miratuar në Parlamentin danez Folketinget, vendimet për numrin dhe pranimin e refugjatëve nga kuota e OKB-së tashmë do të jepen nga ministri për Migracionin dhe Integrimin.

Danimarka, e cila në dy vitet e fundit nuk ka marrë refugjatë sipas kuotës së OKB-së, vitin e ardhshëm vendi duhej të pranonte 1.500 refugjatë të cilët janë totali gjithsej i tre viteve.

Partitë që formojnë qeverinë e pakicës dhe Partia Social Demokratike kanë votuar pro ligjit, ndërsa Partia Popullore e Djathtë ekstreme e krahut të djathtë e cila mbështet qeverinë nga jashtë e ka kundërshtuar ligjin.

Zyrtarët e Partisë Popullore të Danimarkës kanë njoftuar se nuk kanë mbështetur ligjin duke arsyetuar se në vitet në vijim nëse qeveria kalon në bllokun e majtë, një ministër i krahut të majtë do të pranonte më shumë refugjatë.

Sipas Institutit Danez të Statistikave, në 10 muajt e vitit 2017, në Danimarkë azil kanë kërkuar 2.898 njerëz.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button