fbpx

5 motive përse të lexuarit na bën më të lumtur?

Nëse nuk ju pëlqen të lexoni ëhstë moment të ndryshoni. Shkenca thotë, kush zhytet në lexim do të jetë më i lumtur. Po ju shpjegojmë 5 motivet, shkruan Bordo.al.

Të lexuarit na bën të lumtur

E thotë një kërkim i realizuar nga GeMs në bashkëpunim me Univeristetin e Romës Tre.

Sipas këtij studimi, indeksi i lumturisë së lexuesve është 7.44, ndërsa për jo-lexuesit bie në 7.21.

Dhe nuk mbaron këtu, lexuesit duket se janë më të kënaqur me përdorimin e kohës së lirë, janë më optimistë dhe më pak agresivë.

Shkurtimisht, leximi duket të jetë një armë e vërtetë për të hequr qafe stresin dhe për të qenë më entuziaste për jetën. Shikoni pse ai që lexon është më i lumtur.

Harry Potter biblioteca

Është terapi

Quhet biblioterapia është një mënyrë mbështetëse dhe vetëndihmuesë përmes leximit të librave. Leximi sjell përfitimin e njohurive dhe ndërgjegjësimit që bëhet terapeuttike si për ata që duan të dinë më tepër për mekanizmat e tyre për mekanizmat e tyre për shkak të shqetësimit dhe për ata që duan të zbulojnë pjesë të reja të vetes.

Shumë psikologë e përshkruajnë librin si ndihmë për personat në rrugën e tyre drejt ndryshimit dhe të arrijnë të jenë më të lumtur.

Immaturi

Hap mendjen

Leximi ju lejon të shihni përtej vetes tuaj.

Kush lexon një roman, një test formative, një artikull, ose çfarëdo tipi shkrimi, pak rëndësi ka.

Mund tëpërballeni me pikëpamjen e autorit dhe të zbuloni që ka shumë mënyra, njësoj të vlefshme për të parë të njëjtën gjë.

Hapni mendjen dhe ndjehuni më të plotësuar.

Notte prima degli esami libri

Të shplodh

Të lexuarit është një aktivitet që mund ta kryeni në çdo moment të ditës për të pasur një cast relaksi dhe për të hequr stresin që shpehs na torturon.

Leximi është një mënyrë e mrekullueshme për t’u kënaqur dhe për t’iu kushtuar mirëqenies sonë.

Insido Out emozioni

Promovon pozitivitetin

Qendra Kërkimore e Universitetit të Romës Tre ka zbuluar se lexuesit kanë më shumë gjasa të jetojnë emocione pozitive sesa jo-lexuesit.

A doni që trishtimi, zemërimi dhe frika të jenë vetëm një kujtim i keq? Filloni leximin!

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button