fbpx

Këto dy persona janë në garë të ngushtë për prokuror të Maqedonisë

Këshilli i Prokurorëve Publik ka dhënë mendim pozitiv për 2 nga gjithsejtë 23 kandidatët që u paraqitën në konkursin për Prokuror Shtetëror Publik. Sipas informatave jozyrtare, shkruaјnë mediat maqedonase, përparësi i është dhënë anëtarit aktual të Këshillit Lubomir Jovevski si dhe Elena Andreevskës, profesoreshë në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë. Propozimet në fjalë në formë të shkruar janë dërguar deri te Qeveria.

Elena Andreevska
Elena Andreevska

Këshilli parapakisht rishikoi 23 aplikimet e kandidatëve për trashëgimtar të Marko Zvërlevskit.

Mes tyre është anëtari aktual i Këshilli të Prokurorëve Publik, Lubomir Joveski, i cili ishte edhe zëvendës i prokurorit publik.

Avokatë: Simon Kuzmanov,  Zvonko DavidoviqStevica Sarkoski, Dragan GaxhovAleksandar NakovAleksander Tortevski, Lubisha Dimitrov, Elenko Milanov, Toni Menkovski, Arbem Golja, Kirill Smiçkovski, Valentin Zafirovski, Igorço Toçev, Olivera Docevska.

Gjykatës: Numan Limani, Lazar Nanev, Valentin Zafirov.

Profesorë: Elena Andreevska, Kimo Çavdar, Sejfulla Osmani, Krste Krajkovski.
Notarja Lorija Vanevska; prokurorja: Lidija Raiçeviç Vuçkovska.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button