Gjashtë mësime nga Zgjedhjet Lokale 2017

Lajme të ngjashme

Komentet

  1. Kam ndjekur pak a shumë opinionet e autores dhe më kan pëlqyer, sidomos në periudhën para zgjedhjeve parlamentare. Por te ky shkrim më bën përshtypje JOkonzistenca. Pothuaj se me asgjë nuk mund të pajtohem përveç se me vlerësimin për retorikën e gabuar të Selës dhe vlerësimin për Bejtën. Veçanërisht më bën përshtypje vlerësimi që qytetarët edhe mund të kenë mbyllur sytë para disa personave të inkriminuar….Sa i përket institucioneve të arsimit të lartë, ato më shumë janë të klanizuara se politizuara, që bara bie mbi të gjithë ne që kemi lejuar. Përndryshe shqiptarët votuan me shumë mençuri.

  2. Zonja donë të na jep shkollë qytetarie! Ka bërë një far emri në opinion dhe kujton se gjithçka që thotë edhe ja qëllon! Në cilësinë e motrës së kryetares së Tetovës z. Teuta Arifi, e kemi të qartë pse kjo flet kështu si flet! Ti zonjë dhe shumë si ti, përpara se të na jepni leksione qytetarie, do bëni mirë të kërkoni ndryshimin e kushtetutës, ku ne shqiptarët do të je,o të barabartë 100% me maqedonasit. Nuk kemi ne gjë kundër maqedonasve, nuk e di përse e kuptoni tragjike thënien e z. Sela se ai ka votat puro shqiptare? Kur thuhet kjo, atëherë bëhet e qartë se partia bdi e cila tërë kohën gënjen opinionin se i përfaqëson interesat e shqiptarëve, bie poshtë sepse bdi nuk i përfaqëson interesat e shqiptarëve. Kur thuhet si thotë z.Sela, i bëhet e qartë të gjithëve se shqiptarët edhe më tutje janë të diskriminuar në vendin e vetë dhe se ky diskriminim duhet të merr fund më. Kur thuhet si thotë z.Sela, aty ka një çështje që duhet rregulluar, prandaj, ju që na tregoni përralla për qytetari, do të ishte mirë ose të heshtni, ose me argumente ta bindni palën maqedonase që të sillet në mënyrë qytetëruese me popullin autokton shqiptar në Maqedoni, je juriste, urdhëroni e bëjeni. Retorika qytetare ka kuptim kur të ndryshon kushtetuat.

  3. Observatori ka observuar ne menyre objektive, qarte dhe shkurt, me kolumnist se sa kolumnistja e cila shumicen e shkrimeve i ka informative dhe jo analitike. ky fakt ende me shume bie ne sy ne konkurrencen e kolumnisteve ne portalb. Partia shqiptare politike te mos kete lidhje me identitet kombetar kjo mund te thuhet vetem ne shtete normale. A ju duket Maqedonia shtet normal!? Nese po, lexoni Salajdin Salihun ne tekstin e tij te fundit.
    Observator, e nenshkruaj cdo fjali, pike dhe presje qe keni dhene ketu! Me analist se shumica e analisteve qe frekuentojne mediat tona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *