fbpx

Shkup, sot fillon festivali AKTO

Festivali për arte bashkëkohore AKTO fillon sot në kinemanë Kultura në Shkup.

Në hollin e kinemasë do të vendoset një stendë, në të cilën do të shiten botime të pavarura mjekësore. Ideja e këtij panairi muzikor është që të promovohet muzika e re e Maqedonisë dhe e artistëve të Maqedonisë, me theks të veçantë në trendin e botimit të muzikës së Maqedonisë në pllaka.

Do të ketë studio hulumtuese për ushqim, shkencë dhe arte, në të cilën pjesëmarrësit përmes procesit të gatimit të ushqimit do ta hulumtojnë ndërlidhjen mes kulinarisë, shkencës dhe artit ose procesit nga ideja deri në veprën e gatshme. Pas gatimit pason një pjesë e DJ seteve të MKirko Popov, Floder dhe Ilina Angell.

Në ditën e dytë të festivalit të shtunën në Ndërtesën hekurudhore do të mbahet projekti performues-hulumtues i titulluar “Nëse do të flisshin ndërtesat…”

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button