fbpx

Libri feminist i Ivanka Trump është një dështim? Përgjigja është në videon ironike të Scarlett Johansson

Vajza e Presidentit të SHBA-së Donald Trump promovon idetë feministe në Tëitter, por bota vazhdon ta urrejë (ose ta tallë atë) sepse …

Ndryshe nga babai i saj, Ivanka Trump nuk thotë gjithçka që i kalon në kokë pa filtra, por poston në Twitter me shumë profesionalizëm dhe konsideratë. Postimi i saj i fundit, dedikuar të drejtës dhe barazisë së grave nuk pushtoi popullin e Twitter-it dhe aq më pak botën, shkruan Bordo.al.


Disa kohë më parë, e bija e Donald Trump, bëri një përshtypje të keqe në rrjetin social, duke përdorur në mënyrë të papërshtatshme fjalën ndryshe, dhe u sulmua nga shumë përdorues online. Kujtime të këqija.

Ivanka, si figurë publike, është në qendër të vëmendjes së botës dhe është ndër gratë më të kritikuara të momentit. Ka një etiketë të saj të modës dhe ka shkruar një libër, që më shumë se sukses ka marrë më shumë se fyerje: “Women Who Work” flet për gratë që punojnë, dhe se në këtë shoqëri moderne dhe të avancuar duhet të ketë 100% të të drejtave siç kanë edhe burrat. Por duket se Ivanka nuk i trajton punonjësit e saj me respekt (kohë më parë doli lajmi se një ish-punonjës i brand-it të modës i të bijës së Trump kishte thënë: “Ivanka Trump nuk paguan praktikantët”).

Aktorja Scarlett Johansson përmbledh mendimin e saj mbi vajzën e presidentit amerikan në një video me tone satirike, në të cilën ajo thotë: “Një feministe, avokate, një shembull i një gruaje që e di se çfarë do dhe çfarë bën. Një grua që mund të ndryshojë gjërat, por nuk do ta bëjë “.

Spoti paraqet një parfum, të frymëzuar nga Ivanka Trump, i cili quhet Complicit, bashkëpunëtor i Donald, kuptohet.
Trump i ri ka financuar një fond prej 150 milionë euro për të gjithë sipërmarrëset gra në mbarë botën. Ka publikuar një video në lidhje me iniciativën duke shpresuar që të “thyejë barrierat dhe të lejojnë sipërmarrëset të kenë sukses në ekonominë moderne”. Deri këtu gjithçka mirë. Për fat të keq, shumë njerëz kritikojnë faktin se Ivanka predikon mirë dhe sulmon keq: zëri i babait të saj duket se është ende në të dhe mban njëfarë fuqie.
Gjithashtu doli se një diktaturë politike e zbatuar nga administrata Trump pengon qindra vajza adoleshente, në disa qendra mjekësore në Shtetet e Bashkuara, që të mos abortojnë. Dhe javën e kaluar, Presidenti Donald Trump njoftoi se qeveria e tij refuzon të mbulojë sigurimin për kontraceptivët.
Megjithatë Donald Trump nuk zhgënjën kurrë konceptin e tij të lidhjes me gratë vetëm në aspektin fizik, dhe ndalon me të gjitha mënyrat barazinë e të drejtave, duke lënë disa GRA shumë të rëndësishme amerikane, kjo nuk e ndalon të bijën, për të mbështetur të atin.
Iniciativat feministe të Ivanka Trump janë gjithnjë shumë të forta dhe pozitive, por pastaj … Herën tjetër do të jetë ndryshe? Kush e di. Ndërkohë, të gjitha gratë në Amerikë dhe në botë janë të zemëruara, shumë të zemëruara.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button