fbpx

“Hapësira ajrore e Arabisë Saudite ngelet e mbyllur për Qatar Airways”

Qeveria e Arabisë Saudite ka njoftuar hapësira e saj ajrore ende ngelet e mbyllur për linjën ajrore të Katarit, Qatar Airways, raporton Anadolu Agency (AA).

Pas Emirateve të Bashkuara Arabe (EBA) dhe Bahreinit, edhe Arabia Saudite i ka përgënjeshtruar lajmet se i kanë hapur hapësirën ajrore Qatar Airways.

Sipas një deklarate të kryetarit të Aviacionit Civil të Arabisë Saudite, Abdulhakim bin Muhamed al-Temimi, të cituar në agjencinë e lajmeve të Arabisë Saudite SPA, hapësira ajrore e Arabisë Saudite ende ngelet e mbyllur për aeroplanët e Katarit.

Ndryshe, më 30 korrik, Drejtoria e Përgjithshme e Aviacionit Civil të Arabisë Saudite njoftoi se shtetet që kanë vendosur bllokadë ndaj Katarit kanë caktuar nëntë korridore emergjente për kompanitë ajrore të Katarit.

Presidenti i bordit drejtues të Aviacionit Civil të Katarit, Abdullah bin Naser al Sebii të hënën tha se Katari ka filluar të përdorë shumë rrugë ajrore që ka kërkuar nga Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil (ICAO), përfshirë edhe Gjirin e Omanit, Gjirin Persik dhe Detin e Omanit.

Më herët, Bahreini dhe EBA-të përgënjeshtrua lajmet se i kanë hapur hapësirat e tyre ajrore për Qatar Airways, duke shtuar se kanë lejuar përdorimin vetëm të hapësirave ajrore që gjenden mbi ujërat ndërkombëtarë në territoret e tyre.

Ndryshe, kriza në rajonin e Gjirit filloi më 5 qershor, kur Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Bahreini dhe Egjipti ndërprenë të gjitha marrëdhëniet diplomatike me Katarin, duke e akuzuar atë për “mbështetje të grupeve terroriste”.

Teksa Doha zyrtare i ka mohuar të gjitha akuzat, katër shtetet i kanë parashtruar Katarit një listë me 13 kërkesa, për të cilën Katari ka theksuar se nuk do të pranojë asnjë kërkesë që është në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button