fbpx

Mjekët e shpjegojnë: pse seksi është shumë më i mirë se stërvitja?

Prej një kohe të gjatë, mjekët e pranonin dhe e aprovonin rëndësinë e seksit në jetën e njeriut, por kur vinte puna tek krahasimi i të mirave që ai sjell në raport me orët e shpenzuara në palestër, profesionistët mendonin se kjo teori ishte disi e ekzagjeruar. Por, ja që dhe shkenca ndërron!

Studimet më të fundit provojnë të kundërtën. Mjekët, çdo ditë e më shumë, shpjegojnë pse aktiviteti seksual është i patejkalueshëm kur vjen puna tek formimi i trupit dhe të mirat e organizmit, shkruan Bordo.al.

Gjatë seksit, çdo muskul i mundshëm vihet në lëvizje, ashtu sikurse bën zemrën dhe mushkëritë të punojnë fort. Një akt i vetëm detyron organizmin të djegë plot 300 kalori. Po, e lexuat mirë! Përpos kësaj, prej kohësh jemi të informuar se seksi qetëson gjendjen e trurit, duke reduktuar stresin. Epo, shkencën nuk e kundërshtojmë dot…!

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button