Njihuni me hidrocentralet më të mëdha në botë (Video)

A keni dëshirë të njiheni me hidrocentralet më të mëdha në botë?
Lajmi.net më poshtë ju sjell listën e vendeve që posedojnë këto hidrocentrale:

Krasnoyarsk, Rusi – 124 m dhe gjeneron 6,000 MW

Sayano-Shushenckaya, Rusi- 217 m dhe gjeneron 6400 MW, është hidrocentrali më i madh në Rusi

Longtan, Kinë –  217 m dhe gjeneron 6,426 MW

Xianxhiaba,  Kinë – i aftë të prodhojë 6,448 MW

Grand Coulee, USA- I krijuar në lumin kolumbian, është hidrocentrali më i madh në Amerikë, me kapacitet prej 6,809 MW.

Tucurui, Brazil- I hapur në vitin 1984, prodhon 8,370 MW dhe ka 25 turbina.

Guri, Venezuelë- përveç që prodhon 10,235 MW, gjithashtu është ndër 11 krijimet më të mëdha nga lumenjtë në botë të bëra nga njeriu.

Xiluodo, Kinë- Prodhon 13,860 MW dhe ka 18 turbina.

Itaipu, Paraguai, Brazil- prodhon 14,000 MW dhe ka 20 turbina që nga viti 1984.

”Three Gorges, Kinë- është hidrocentrali më i madh në planet, prodhon 22,500 MW.

Në videon më poshtë do të keni pamje të këtyre hidrocentraleve si dhe të dhëna më të detajuara për secilën prej tyre.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button