Erëza e kurkumës, ilaç kundër inflamacionit

Kurkuma, është një ndër erëzat më të mira, e njohur në të gjithë botën për cilësitë mjekësore që mbart dhe kjo gjë është zbuluar gjatë kalimit të kohës ndër vite, gjithashtu është vënë re që ndikon fuqishëm kundër inflamacioni.

Kurkuma (Curcuma longa) përmban kurkuminë, polifenol, përbërës aktiv që ka më shumë se 150 cilësi terapeutike.

Ndërthurja e mjaltit dhe e kurkumës, si dhe konsumimi i tyre së bashku, përmirëson metabolizmin dhe shton numrin e baktereve të mira në zorrë.

Ilaçi kundër gripit dhe ftohjes

Përbërësit: 100 g mjaltë, 1 lugë kurkumë pluhur.

Pasi të përzieni të dy përbërësit, i vendosni në një kavanoz të pastër dhe kështu mund ta përdorni sapo të vëreni simptomat e para të ftohjes apo të gripit, në këtë mënyrë:

Dita e parë: merrni gjysmë luge në çdo orë.

Dita e dytë: merrni gjysmë luge në çdo dy orë.

Dita e tretë:  merrni gjysmë luge tre herë në ditë.

Erëza Kurkuma prodhohet kryesisht në vendet aziatike si Azia juglindore, India, Guniea e Re, Australia Jugore apo Afrika dhe Florida.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button