fbpx

Jo 12 orë, por 24 orë heshtje zgjedhore në Kosovë (FOTO)

Fillimisht u mendua se heshtja fillon në ora 00.01 të 10 qershorit, mediat njoftuan se ajo fillon në ora 07.00 dhe mbaron në ora 19.00 të po të njëjtës datë, edhe pse zgjedhjet në Kosovë mbahen të dielën, më 11 qershor që nënkuptoi se heshtja zgjedhore do të zgjasë 12 orë.

Por ligji flet saktë, heshtja zgjedhore zgjat 24 orë para hapjes së vendvotimeve. E meqë vendvotimet hapen në ora 7.00 më 11 qershor, heshtja zgjedhore ka filluar në ora 7 të mëngjesit më datë 10 qershor.

Në këtë pikëpamje heshtja zgjedhore filloi në ora 07.00 më 10 qershor dhe duhet të mbarojë në ora 07.00 më 11 qershor, me hapjen e vendvotimeve.

Heshtja zgjedhore zgjat 24 orë.

Ja çfarë thotë neni 35 i ligjit:

Dhe ja neni 52:

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button