fbpx

Trump: “Progres i jashtëzakonshëm” në raportet me Kinën

Presidenti amerikan, Donald Trump, thotë se ai ka bërë “progres të jashtëzakonshëm” në raportet me Kinën, pas takimit me presidentin kinez, Xi Jinping.

Në të kaluarën, Trump e kishte kritikuar ashpër Kinën.

Duke mos paraqitur të dhëna specifike, Trump tha mbrëmë se “ne kemi bërë progres të jashtëzakonshëm, mendoj se është bërë progres i vërtetë”.

Presidenti kinez, Xi Jinping, gjatë fjalimit të tij ishte i paqartë, por në përgjithësi është shprehur pozitivisht në konferencën e përbashkët për gazetarë, pas takimit në pushimoren, Mar-a-Lago në Floridë.

Presidenti Xi Jinping tha se “për paqen dhe stabilitetin në botë, ne po ashtu, do ta plotësojmë përgjegjësinë historike”.

Komentet e mbrëmshme të zotit Trump ndryshojnë nga fjalët e ashpra të përdorura gjatë fushatës zgjedhore për president amerikan, me ç’rast e kishte akuzuar Kinën për manipulim monetar dhe praktika jokorrekte tregtare.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button