fbpx

Shkolla Wilson mirëpret vullnetarët e ri nga Korpusi i Paqes

Gjatë kësaj jave në shkollën Wilson do të qëndrojnë për të pestën herë me radhë mbi 60 vullnetarë nga Korpusi i Paqes – SHBA për javën e tyre orientuese.

Korpusi i Paqes (Peace Corps) është themeluar nga Presidenti  J.F. Kenedi më 1961, dhe ka mision promovimin e paqes në botë. Gjatë qëndrimit të tyre në Shkollën Wilson vullnetarët do të përgaditen për realizimin e misionit të tyre 2 vjeçar në Maqedoni, ku përmes angazhimit  dhe kontributit të tyre në institucione të ndryshme si shkolla, komuna apo OJQ, ata do të ndihmojnë komunitetin në forma të ndryshme si dhe njëkohësisht do të pomovojnë edhe vlerat Amerikane.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button