fbpx

Koncert i Orkestrit kamertal të Rinisë muzikore të Maqedonisë

Në korniza të Verës së Shkupit 2016 sonte në Suli Han koncert do të mbajë orkestri kamertal i Rinisë muzikore të Maqedonisë, nën dirigjim të Sasha Nikollovski – Gjumar.

Në program ka vepra nga Hendël, Elgar, Shçedrin dhe Çajkovski. Orkestri kameral i Rinisë muzikore të Maqedonisë ekziston tashmë 30 vjet dhe është i themeluar si segment i parë i Kampit muzikor veror në Ohër në vitin 1986. Ky ansambël është i pari dhe i vetmi i këtij lloji në hapësirat e Evropës juglindore.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button