fbpx

“Fronti Subversiv”: Të rinjtë LGBT në Maqedoni përballen me diskriminim

Shoqata për mbrojtjen e të drejtave gjinore dhe përkatësive seksuale “Fronti Subversiv” si dhe për mbrojtjen e të drejtave të LGBT-së, me një kumtesë njoftojnë se sipas rezultatit të hulumtimit të parë në Maqedoni për diskriminimin, dhunën, shqetësimin dhe maltretimin e të rinjve të LGBT-së si orientim seksual, gjithnjë e më shumë personat në fjalë janë në depresion, përjetojnë nivel më të madh të ankthit në interaksionin social dhe gjithnjë e më shumë fshehin informata të rëndësishme për vetveten, transmeton Portalb.

Sipas “Frontit Subversiv”, të rinjtë LGBT përballen me diskriminim gjegjësisht me homofobi që ndikon në funksionimin e tyre psiko-social.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close