Mali i Zi, alarm nga uji me klor!

Prokuroria e Barit po heton mbi dyshimet se klori i perdorur ne ujesjellesin e Pulias mund te permbaje Bromate, nje substance e konsideruar kancerogjene. Pas publikimit te lajmit nga e perditshmja italiane Gazzeta del Mezzogiorno shqetesimi u ngrit edhe ne Shqiperi pasi kompania qe ka furnizuar ne menyre te panderprere ujesjellesin ne Pulia ka furnizuar me klor edhe disa prej ujesjellesave ne vend. I pyetur mbi kete çeshje Shefi i Departamentit te Shendetit dhe Mjedisit ne Institutin e Shendetit Publik Arben Luzati thote se nga klori çlirohen kimikate, por nuk eshte verifikuar qe te jene kancerogjene.

Luzati thote se analizat e ujit kryhen cdo dite ne 570 pika te ndryshme, por Instituti I Shendetit Publik nuk ka konstatur permbajtje klori mbi normat e percaktuara.

Amortizimi i tubacioneve ka bere qe doza e klorit qe perdoret ne ujesjellesat ne vendin tone te jete me e larte nga ato te perdorura ne vendet europiane.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button