8 Marsi në ekzil, fotografitë më të fuqishme të tmerrit (FOTO)

Ndërsa gratë anembanë botës shënojnë 8 Marsin në mënyra të ndryshme, gratë siriane viktima të luftës përballen me mallin për të afërmit e tyre dhe vendlindjen, raporton Anadolu Agency (AA).

Nga shkaku i luftës mes formacioneve ushtarake opozitare dhe atyre të regjimit të presidentit Bashar al-Asad, që filloi në vitin 2011, miliona njerëz u detyruan të braktisin vendlindjen për të gjetur strehim në vende të sigurta.

Turqia e cila me Sirinë ndan kufirin të gjatë 911 kilometra, ka pranuar numrin më të madh të refugjatëve.

Në bazë të të dhënave të Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatë (UNHCR) në Turqi aktualisht gjenden 2 milionë e 715 mijë refugjatë nga të cilët 49,2 për qind janë femra.

Grate siriane (1)

Grate siriane (2)

Grate siriane (3)

Grate siriane (4)

Grate siriane (6)

Grate siriane (7)

Grate siriane1 (1)

Grate siriane1 (2)

Grate siriane1 (3)

Grate siriane1 (4)

Grate siriane1 (5)

Grate siriane1 (6)

Grate siriane1 (7)

Grate siriane1 (8)

Grate siriane1 (9)

Grate siriane1 (10)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button