Ekspozitë për 100 vite nga Lufta e parë botërore

Ekspozita “Shënimi i 100 viteve nga Lufta e Parë Botërore: Britania dhe Maqedonia” do të hapet sot në Muzeun e Luftës së Parë Botërore në Dojran të Vjetër.

Projekti është financuar nga Ambasada e Britanisë së Madhe në Shkup në bashkëpunim me Komunën e Dojranin. Në kuadër të tij në dhjetor dhe janar u organizuan punëtori të cilat i kryesonte historiani dr. Aleksandar Stojçev.

Morën pjesë nxënës të shkollave të mesme dhe përfaqësues të vetëqeverisjes lokale në Dojran të cilët përpunuan material burimor të muzeve, burime nga letërsia në gjuhën angleze dhe maqedonase me qëllim që të përgatitet ekspozita.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button