fbpx

Konferencë për mbrojtjen e grave nga dhuna gjinore

Këshilli kombëtar për barazi gjinore (KKBGJ) sot në Shkup do të mbajë konferencë rajonale për “Mbrojtjen dhe mbështetjen e grave viktima të dhunës së bazuar në gjini – gjendja momentale dhe praktikat e mira”, njofton MIA.

Qëllimi është të bëhet analizë e gjendjes për mbrojtjen e grave viktima të bazuar në gjini dhe dhunën familjare në vend si dhe këmbimin e praktikave të mira në vendet nga rajoni dhe BE-ja lidhur me implementimin e standardeve të vendosura me Konventën e Këshillit të Evropës për pengimin e luftës kundër dhunës ndaj grave dhe dhunës familjare.

Konferenca është organizuar si pjesë nga projekti rajonal “Me përpjekje të bashkuara – drejt standardeve të reja evropiane në mbrojtjen e grave nga dhuna e bazuar në gjini”, financuar nga Bashkimi Evropian.

Në takim është paralajmëruar pjesëmarrje e përfaqësuesve të organizatave joqeveritare nga Sllovenia, Kroacia, BeH, Mali i Zi dhe Maqedonia si dhe përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe organizatave ndërkombëtare.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close