Gozleme: Simite më të shijshme turke të mbushura me djathë!

Këto mund të jenë simitet më të shijshme që mund të keni provuar ndonjëherë. Brenda tyre mund të “maskoni” dhe spinaq, djathë, mish të bluar…

Përbërësit:

– 1,5 kg miell,
– 250 ml qumësht të freskët,
– një lugë vaj,
– një lugë uthull,
– një lugë e vogël kripë,
– 500 g djathë,
– 8 vezë (të ziera dhe të freskëta),
– pak ujë.

Përgatitja:

Miellin e përhapin, bëjnë një gropë të vogël dhe i shtojmë 2 vezë, djathin, kripën, uthullën dhe vajin dhe i përziejmë.

Gradualisht i shtojmë qumësht të freskët, pak ujë dhe e ngjeshim deri sa të bëhet brumi elastik.

Brumin e ndajnë në topa të barabartë dhe i tëhollojmë me okllai në kore të holla. Vezët e ziera i grimcojmë dhe i përziejmë me djathë. I shtojmë 2 vezët e tjera dhe i përziejmë.

Fillin e gatshëm e qesin në mes të kores së tëholluar. I mbulojmë skajet e kundërta të kores, sërish qesim fillin dhe i mbulojnë skajet e tjera, derisa të bëhen ngjashëm si qese.

Gozlemet e përgatitura i fërgojmë në vaj të nxehur nga të dyja anët.

Ju bëfshin mirë! – transmeton Telegrafi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

*

VERZIONI DESKTOP