Byrek lahmaxhuni

Përbërësit:

3 petë
PËR SOS
1 vezë
1 gotë të çajit qumësht
3 lugë të gjellës jogurt
gjysmë gotë të çajit vaj
kripë
NË BRENDËSI
300 gr mish
2 qepë
2 speca
1 lugë të gjellës salcë
qimnon
biber i kuq
kripë
majdanoz
gjysme gote të çajit vaj

 Hapat:

1

Në tepsi e shtrimë letrën e pjekjës, fillojmë ta përgatisim sosin.

2

Petët i lyejmë me sos, përbërësit e brendshëm i përziejmë në një enë.

3

Një petë e shtrimë në tepsi dhe përmbi ia vendosim përzierjën e mishit dhe e mbyllim me dy petë.

4

Tepsinë e vëmë në furrë për pjekje rreth 10 minuta, pas pjekjës petët i bëmë role dhe ia japim formën byrek lahmuxhunave.

5

Ju bëftë mirë!

Burimi:  Kuzhinashqiptare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

VERZIONI DESKTOP