Panna Cotta, ëmbëlsirë italiane

Panna Cotta është një ëmbëlsirë italiane, e cila njihet për thjeshtësinë e përgatitjes dhe shijen e saj të veçantë. Ka shumë variante sesi mund ta përgatisni, por ne kemi zgjedhur më të thjeshtën, shkruan Shije.al.

Përbërësit:
  • 125 ml qumësht
  • 125 ml krem qumështi
  • 50 gr sheqer
  • 1 fletë xhelatinë
Përgatitja:
Zieni në një tenxhere qumështin së bashku me kremin e qumështit dhe sheqerin.
Shtoni xhelatinën dhe më pas përziejeni mirë, duke mos lejuar të krijohet shkumë.
Hidheni në forma individuale dhe lëreni të ftohet për disa orë.
Hiqeni nga format dhe hidhini sipër sipas dëshirës shurup çokollate, karamel ose fruta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

VERZIONI DESKTOP