fbpx

XHABIR AHMETI

 • POLITIKANI DHE N-ja

  Politikani ambicioz të cilit i ishin hapur dyert e mëdha të skenës politike, po i fërkonte duart, kurse prej syve…

  Lexo më shumë
 • ATA TË 68-SHIT, TË 81-SHIT DHE HAFIJA

  Rrugët e Tetovës i ka mbuluar një tym, kurse veturat që lëvizin në to duken si buburreca. Zhurma e tyre…

  Lexo më shumë
 • HESHTI

  Rri në dhomë dhe heshti. Dal jashtë e heshti. Takoj njerëz, miq, të njohur, përsëri heshti. Heshti nëpër ndenja, heshti…

  Lexo më shumë
 • SABRI DHE TOLERANCA

  Ditë e bukur, me diell në Prizren. Në qendër të qytetit vlon nga nxënësit të cilët kanë ardhur nga të…

  Lexo më shumë
 • PËRMENDORET!

  U kthye nga kryeqyteti në fshat me ndjenja të përziera. Kishte parë shumë ndryshime atje, por edhe gjëra që s’e…

  Lexo më shumë
 • GLADIATORËT

  Vetmi. Njëqind vjet vetmi. Gjithnjë më përhihet se Markezi e ka ditur historinë tonë. Se, njëqind vjet vetmi është historia…

  Lexo më shumë
 • Bie zilja për zgjim

  Bie zilja, na paralajmëron rrëmujën zgjedhore të pranverës në Maqedoni. Rrëmujë? Po rrëmujë, sepse pa tollovi, pa kombinime të pandershme,…

  Lexo më shumë
 • QIELLI I PLUMBTË

  Ai u ndal kur e ndjeu sikletin nga lagështia në këmbë. E ngriti këmbën e djathtë dhe e vendosi në…

  Lexo më shumë
 • ËNDRRA RINORE

  Bisedojnë me zë një grup vajzash në bahçen e restorantit. Herë flasin, herë qeshin. Si rinia më! Biseda e tyre…

  Lexo më shumë
 • KOHË VAJI

  Ka kohë që po presim në korridor. Presim një vërtetim. Kanë të drejtë të na kërcënohen, të na shkelin, të…

  Lexo më shumë