XHABIR AHMETI

 • SEMINARI QË SHKËLQEU

  Në Tetovë. Para ndërtesës së Universitetit të Tetovës. Mbi hyrje, lart përfund pullazit të rrafshët, shkruan me germa të mëdha:…

  Lexo më shumë
 • Hajt, hajt, mirë e ban Zoti

  E dini, fshatrat tona kanë shtëpi të mrekullueshme, kurse rreth tyre – lulishte, për të cilat kujdesen kopshtarët profesionistë. Kaloj…

  Lexo më shumë
 • FJALA

  Fjala qëndron në majë të gjuhës. Lidhet për gjuhe e zgjidhet. Fjala  lidhet edhe për të vërtetën, por edhe për…

  Lexo më shumë
 • KEQA

  E hapi derën ngadalë, kurse dera vajtoi. Rrezja e diellit veror i ra në fytyrë dhe e shploi bukurinë e…

  Lexo më shumë
 • Ka diçka që s’e shpjegoj dot

  Shqipëria politike. Verë, 1991. Shqipëria më kujtohet nga ditët e fëmijërisëk, kur pleqtë e kujtonin me ngazëllim Ahmet Zogun.  “Baba…

  Lexo më shumë
 • IDEJA E POPULLIT

  Me Abdylmutalipin u morëm vesh: do ta bëjmë një asociacion shkencor e kulturor si ai që e kanë shumë shtete…

  Lexo më shumë
 • SIMPOSION 

  Bisedojmë me miqtë në kopshtin e mrekullueshëm të poetit të njohur shqiptar Lulëzim Haziri: vepra letrare… poezia… proza… gjuha… jeta……

  Lexo më shumë
 • PUNË KOTI

  Tragjedia që ndodhi në Tetovë zbuloi plot mangësi të pushtetit vendor dhe të pushtetit qendror, në përgjithësi. U pa se…

  Lexo më shumë
 • PUNË KOTI

  Tragjedia që ndodhi në Tetovë zbuloi plot mangësi të pushtet vendor dhe të pushtet qendror, në përgjithësi. U pa se…

  Lexo më shumë
 • LOJËRA PROVINCIALE

  Ai ishte vetëm në kafene dhe bashkë me cingërimën e lugëve të çajit, jo që donte, e dëgjonte muhabetin e…

  Lexo më shumë