Forcimi i politikave të identitetit

Optimistët e integrimeve evropiane vazhdojnë të besojnë se gjeopolitika e identitetit ka marrë fund. Të njëjtit pas rënies së Murit të Berlinit (1989), mendonin se identiteti t’i takojë të së kaluarës dhe popujt e Evropës, pas integrimit të plotë, do të jetojnë në paqe për disa dekada. Megjithatë, lufta në Ukrainë, mosmarrëveshjet midis vendeve anëtare të BE-së dhe tensionet në … Continue reading Forcimi i politikave të identitetit