fbpx

Na shkruani poezi

 • Dikur ëndërronin ditët

  Rastësisht një ditë unë ty të pashë, kur bora ndihej e huaj në Tiranë, dhe të huaja gjurmët e tua…

  Lexo më shumë
 • Poezia dhe amshimi

  Natyrisht koha nuk përsëritet  në asnjë mënyrë Veç ky mëngjes ngjet i njëjtë 33 vjet më vonë E në hapësirë…

  Lexo më shumë
 • Foto nga Varun Chandak Pexels

  Veç të dua

  Me frymë të ndarë zgjata dorën ta marr letrën Kaherë prisja ndonjë shkronjë ndonjë fjalë nga ti Ndjenja mall ndjenja…

  Lexo më shumë
 • Fatmire Sejdiu - Nexhime Pagarusha

  ç`po ndodh me zjarrin

  Copëza e përgjakur e ballit ndez qiririn po sytë Nexhmije me vjet verbuar njerëzit harruan malet thinjur e fajkoi lart…

  Lexo më shumë
 • Syrija Etemi

  Përsëri ngelëm në klasë të njëjtë

  Dje u publikuan rezultatet e testimit ndërkombëtar të nxënësve të shkollave fillore – I ashtuquajtur: PISA. Në cilësinë e punëtorit…

  Lexo më shumë
 • Thënie

  EMINJA

  Mbrëmë duke u kthyer vetë prej hamamit, shkova pranë bahçes erëmirë të imamit; Kur atje, në bahçe, n’lulishtë me jasmina,…

  Lexo më shumë
 • BREZA FEMRASH

  Kur linda n’agun e s’ mërkurësia mbyllën sht’pis’ der’n e madhet’ mos m’i shihte syt’ bota,n’ dritaret e heshtura kah…

  Lexo më shumë
 • Ti dhe unë II

  Ti e vizaton midis malesh një liqe` Unë e vizatoj një bredh dhe një dre` Ja vjen dhiares gur më…

  Lexo më shumë
 • Prelud

  Çdo dhimbje asht e bardhë. çdo vdekje asht jetë. çdo ripërtrirje (mendo ringjalljen!) a vdekja njejtë. Post tenebras lux.* njeriut…

  Lexo më shumë
 • Tepihu i kuq dhe çizmet e zeza

  Qilimat morën ngjyrë të kuqe, Ngjyrosës kishin qenë dëshmorët, Ngjyrë nuk kishin, kishin vetëm gjak, Qilimave të pangjyrë u dhanë…

  Lexo më shumë