Poezi

 • Thenie

  ZOTËRI PRESIDENT!

  Ju pengojmë të jetojmë, Ju pengojmë të flemë… Ne bubullojmë me lajme ose me zërin e popullit, por s’na e…

  Lexo më shumë
 • Thënie

  NJËRA TRAJTË E VETMISË

  sa herë vë qirinj  mbi fjalët e vargut tim që bëjnë dritë rrugicave të ëndrrës sime lëshojnë të njofshmit e…

  Lexo më shumë
 • Thenie

  E DI NJI FJALË PREJ GURI

  Kosovës së gjerë valojnë arat e grurit e u digjet kokrra etit të djersës sate, Kosovës së gjerë, ballit t’lavruar,…

  Lexo më shumë
 • Shqiptar, albanian

  DËSHIRA E VËRTETË E SHQIPTARËVE

   *(1886) Me shokët e tyre thonë se ngahera kombi ynë Ishte si dhe sot fisnik, trim, hyjnor, i madhërishëm. Si…

  Lexo më shumë
 • NDENJA

  Iu dorëzuam natës së gjatë Duke shfletuar përrallat e dashurisë Dhe të urrejtjes Në një dhomë Të miqve të paprovuar…

  Lexo më shumë
 • Thënie

  TRIM I MARRË

  në trotuar si beduin si kloshar në rrugët e botës më zë natë ngrysem si çifteli e kërleshur vruga qepallave…

  Lexo më shumë
 • NUK U FLAS SUTAVE

  Kjo ndodh natën, në lëvizje. Njerëzit flenë e duken të shëmtuar. I sheshojnë putrat, kanë rrudha. Jam e pikëlluar dhe…

  Lexo më shumë
 • MBRËMJE PRILLI

  Ngjyrë e kaltër e lules së pjeshkës, vjollca dhe verë e kuqe. aq shumë lulëzonte, aq shumë digjej flakë zjarri…

  Lexo më shumë
 • Thenie nga Naim Frasheri

  GJUHA JONË

  Vëllezër shqiptarë! Të prekim urtësinë, te zëm’ udhën e mbarë të ngjallim Shqipërinë. Shqipëria ka qenë edhe po do të…

  Lexo më shumë
 • Më pëlqen kur hesht

  Më pëlqen kur hesht sepse je si e shpërndarë në mendime, dhe më dëgjon prej së largu, dhe zëri im…

  Lexo më shumë