Poezi

 • Foto nga Valentin Podpomogov

  Ditët e tilla

  Ka ditë që ulërijnë më zëshëm duke spikatur vetminë duket se gjithçka në dhomë lëviz ka dhe jetën e saj…

  Lexo më shumë
 • Foto nga: Aykut Aydoğd

  Prej psherëtimave

  Prej psherëtimave lind diçka, Jo frikë, këtë e kam anuluar Para agonisë; shpirti rritet, Harron, qan; Lind një kotësi që,…

  Lexo më shumë
 • Foto nga Noell Oszvald

  Këtu s’do jem…

  Këtu s’do jem do jem larguar Ne toke i tretur si te tjerët Ne kafenenë e preferuar Nuk do me…

  Lexo më shumë
 • Foto: Malika Favre

  Vetëtima

  Vetëtimat janë shenjat e mëshirës së Zotit ndaj nesh shkunden retë, thatësira njomet e vdekura gjallërohet. Dëgjoje shiun, dil ndjeje…

  Lexo më shumë
 • Foto nga: Ines Rehberger

  Këngë dashurie

  Si ta mbaj këtë shpirtin tim, që të mos preket në tëndin? Si t’a ngre tej teje në diçka më…

  Lexo më shumë
 • Veten e vrasim përditë

  Veten e vrasim përditë. Në tavolina te pista kafenesh. Në rreshta të ndytë gazetash. Në qarqe prapësish, intrigash. Vritemi ne…

  Lexo më shumë
 • Vetëm do të jem i yti

  Unë të josha në anën tjetër të botës duke shfrytëzuar kureshtjen tënde rinore. Jo me dashje, jo me qëllim, edhe…

  Lexo më shumë
 • Foto nga Emilie Möri

  Gremina

  Ti sot as qesh as qan, Ri larg e qetë. Në shpirtin t’ënd ti mban Një faj për jetë. Një…

  Lexo më shumë
 • Ti je diçka tjetër

  Ti je diçka tjetër, Kam jetuar shumë vjet pa të parë, pothuajse pa të njohur, dhe ti ishe tamam si…

  Lexo më shumë
 • Foto nga Silviu & Irina Székely

  Dëshirë

  Vetëm zemra jote e nxehtë, Dhe asgjë më shumë. Parajsa ime, një fushë Pa bilbila As lira, Me një lum…

  Lexo më shumë