fbpx

Jolevski në Uashington: Maqedonia meriton NATO-n

Maqedonia ka përmbushur kriteret për anëtarësim dhe e meriton të jetë pjesë e NATO-s, tha ministri i Mbrojtjes i Maqedonisë, Zoran Jolevski, gjatë debatit të djeshëm në Këshillin Atlantik në Uashington.

Debati u përcoll nga ish-zyrtarë të administratës amerikane dhe përfaqësues të “think tank” komunitetit, të cilët këmbyen ide dhe mendime për hapat e ardhshëm strategjik që duhet të marrë Republikën e Maqedonisë në drejtim të reformave të mbrojtjes dhe rrugën për anëtarësimin në NATO.

Ndërkohë, ministri Jolevski mori pjesë në një ceremoni të organizuar nga Departamenti i Shtetit, ku ishin të përshtatshëm anëtarë të trupit diplomatik në rajon, zyrtarët e administratës dhe të ftuar të tjerë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close