fbpx

Beograd – Dikur në këtë xhami ligjëratat janë mbajtur në gjuhen Shqipe

“Në vitin 1899, në xhaminë e bajraklisë në beograd, ligjeratat e muajit Ramazan janë mbajtë në gjuhën shqipe. Muftija i kohës Syleman ef. Falaxhiqi nga Leskovci ishte një person me autoritetet në Beograd.”

[Nga libri Petrit Imamit “Srbi i Albanci kroz vekove” Bg., 1999, faqe 165. (P. I. “Serbët dhe shqiptarët gjatë shekujve”). | Prurje nga Shevki

Dikur në këtë xhami ligjëratat janë mbajtur në gjuhen Shqipe

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close