fbpx

Ben Blushi: Shqipëria pesimiste, Kosova optimiste

Deputeti i Partisë Socialiste të Shqipërisë dhe shkrimtari Ben Blushi, thotë se Tirana ka të drejtën të mendojë se është Dielli rreth të cilit sillen shqiptarët në rajon, meqë është shteti amë.
Në emisionin “Zona e Debatit” në Klan Kosova, Blushi thotë se në këtë egocentrizëm duhet të dihet se çfarë raportesh kërkon Shqipëria me vendet tjera ku jetojnë shqiptarët, sidomos Kosovën.

“Gjatë këtyre 20 vjetëve gjatë hapjes së Shqipërisë dhe të Kosovës ndaj Shqipërisë, Shqipëria e ka dominuar Kosovën kulturalisht. Por, nuk do të vazhdojë kështu. Shqipëria po hyn në pesimizëm dhe Kosova është më optimiste”, thotë ai, transmeton Telegrafi.

Sipas tij, këtë kontrast ai e ka parë edhe sot në Prishtinë.

“Edhe sot në Prishtinë e shija këtë kontrast. Kosova është në fazë optimiste se ende nuk është konsumuar në ciklin historik, meqë mund të ketë pavarësinë e plotë që nuk e ka këtë sot, ekonomi më të fortë apo bashkim me Shqipëri, BE… Pra, ka pritshmëri të lartë dhe kjo jep më shumë frymëzim në Kosovë që të të prodhojë cilësi më të lartë kulture në raport me shqiptarët e Shqipërisë. Sot Kosova bën trend në muzikë, sport…”, thekson Blushi.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close