fbpx

Arrestohen hakerë nga më shumë qytete të Maqedonisë

Dhjetëra hakerë nga më shumë qytete të Maqedonisë janë arrestuar gjatë një aksioni të madh policor, merr vesh Press 24 nga burime policore. Sipas informatave të marra, bëhet fjalë për një grup mirë të organizuar i cili ka krijuar ueb faqe të rrejshme që kanë qenë identike me ato origjinale dhe përmes të ashtuquajturës fishing, kanë vjedhur të dhënat personale nga qytetarët. Grupi ka punuar një periudhë të gjatë dhe sipas informatave të Press 24 nga hetimet kuptohet se bëhet fjalë për njerëz mirë të përgatitur që thuajse në mënyrë të përkryer kanë realizuar punët e tyre.

Njerëzit e mashtruar, duke menduar se blejnë prodhime nga ueb faqet e vërteta u kanë dhënë numrat e kredit kartelave të tyre, ndërsa grupi pastaj me ato të dhëna ka nxjerrë të holla në mënyra të ndryshme. Edhe pse ende vazhdojnë hetimet, sipas informatave të para dhe ende jozyrtare, dyshimet janë se bëhet fjalë për krim që ka shkaktuar dëm qindra mijë euro.

Nga MPB zyrtarisht kanë pohuar se ka patur aksion për arrestimin e personave të dyshuar për kriminal kompjuterik por nuk janë dhënë më shumë detaje. Të dhënat më të detajuara do të jepen gjate ditës ardhshme..

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close